Schenkerij “De Oldenhof”
Op het landgoed kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie of thee, lunch, high tea, eigen gemaakt “Oldenhofkoek”, cake, taart van de week of een heerlijke muffin.
Maar ook voor een glas fris , een biertje (met en zonder alcohol) of een wijntje kunt u bij ons terecht. Hierbij serveren wij verschillende borrelplankjes.
Nieuw bij onze schenkerij!
High Tea
Reserveer vanaf nu een heerlijke High Tea bij ons. Neem even contact op voor alle mogelijkheden en om te reserveren.
Menukaart
Bijzonder assortiment koffie en thee
Bij ons krijgt u niet zomaar een kopje koffie of thee. Onze koffie komt Nepal.
Van ieder kopje koffie en thee die wij schenken gaat een klein bedrag naar 112Nepal.nl. Naar aanleiding van de aardbeving in 2015.
Als u bij ons een kopje koffie drinkt, steunt u dus direct een goed doel.
Ook de thee komt van verder, namelijk uit Nepal (uit de Ilam Valley).
Lees ook het redactionele artikel in de Stentor over de Koffie en Theeschenkerij (Marian Fix).
Openingstijden Koffie en theeschenkerij
maandag t/m donderdag |
gesloten (alleen op afspraak voor grotere groepen) |
vrijdag t/m zondag |
10:00 uur tot 19:00 uur |
Deze tijden gelden tot 1 april 2024, vanaf dan staan wij weer iedere dag voor u klaar met uitzondering van de maandag.
Blusapparaat en EHBO-kit aanwezig.
Slow Coffee
Onze Nepalese koffie is “Slow Coffee”, filterkoffie dus. Maar wat is dat precies?
Men ontdekte dat de snelle techniek van koffie zetten niet voor alle soorten koffiebonen geschikt bleek te zijn. De koffieboon verloor zijn smaak door het snelle zetten. Door juist de tijd te nemen houden de koffiebonen hun bijzondere smaak en geniet je uiteindelijke van de lekkerste koffie.
Er wordt koffie gezet met een filter wat we natuurlijk allemaal wel kennen. Door verschillende tools en speciale filters te gebruiken is die manier van koffiezetten veel verder ontwikkeld wat leidt tot een hele nieuwe beleving van koffie.
Een espresso wordt bijvoorbeeld in ongeveer 21 tot 25 seconden gezet, maar onze filterkoffie neemt zo’n drie tot vijf minuten in beslag. Heet water wordt op de versgemalen koffie in het filter geschonken. Het water kookt niet waardoor het niet onder druk staat en de koffie een heerlijke milde smaak krijgt. Langzaam mengt het hete water wat net van de kook is zich met het koffiemaalsel en druppels het rustig door het filter. De koffieboon krijgt zo alle tijd om zijn smaak en aroma aan het water mee te geven, traag doordruppelend tot in het koffiekopje.
Extra lekker dus, komt u snel proeven?
