Reserveren

Landgoed “de Oldenhof”

Zoals u weet ligt het kampeerterrein op Landgoed “de Oldenhof”. Een prachtig landgoed met statige havezate met gracht en ophaalbrug. Verder bestaat het landgoed uit een grote tuin, een sfeervol parkbos, twee boerenhofsteden, natuurkampeerterrein en landerijen.

Geschiedenis

Gerhard Sloet, gedeputeerde van Overijssel en drie jaar later ook landrentmeester van Twente, bouwt de havezate omstreeks 1635. In 1776 wordt het gekocht door Jan Arend Godert de Vos van Steenwijk tot Nijerwal, drost van Vollenhove. Hij verbouwt de havezate eind 18e eeuw ingrijpend. Ook het parkbos dateert uit die periode, evenals de boerenhofstede Oppenswolle 5 (1788).

In 1973 komt het landgoed in bezit van Ir. Jan Willem Gerard baron Sloet van Oldruitenborgh, die het onderbrengt in de Stichting Oldenhof. Er komt een viertal appartementen in het Huis, plus enkele vertrekken voor de stichting en een paar gemeenschappelijke gebruiksruimten.

In de jaren 90 neemt Clara Sloet het beheer van De Oldenhof op zich. Zij doorbreekt het tot dan nogal besloten karakter van het Huis en organiseert tal van educatieve projecten voor scholen, excursies, concerten, open-tuindagen en bijzondere bijeenkomsten. In 1992 krijgt De Oldenhof het predicaat ‘beschermd complex historische buitenplaats’ als rijksmonument.

oldenhof067

oldenhof havenzate

“de Oldenhof” nu

De havezate bevat drie ruime appartementen, die op dit moment zijn verhuurd. Een kleiner, vierde appartement is niet verhuurd. De hal en de grote zaal op de begane grond worden regelmatig gebruikt voor vergaderingen en culturele activiteiten, zoals concerten. Ook is De Oldenhof in trek als trouwlocatie.

Voor meer informatie kijk op landgoedoldenhof.nl

Copyright © 2024 Camping de Oldenhof. Alle rechten voorbehouden. - Website door Twenty First Media